petroupoli24.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επιβεβαιώθηκε η σταθερά ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ»

Nikos Androulakis
Κοινοποίηση

«Οι πολίτες είδαν και αποφάσισαν», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με το αποτέλεσμα των εφετινών αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνονται οι παρατάξεις της αυτοδιοίκησης για το πρόγραμμα και το έργο τους. Διαχρονικά, όμως, οι πολίτες στέλνουν και πολιτικά μηνύματα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ερμηνεύοντας ως «αποδοκιμασία στην αλαζονεία και το συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αντιμετωπίζει ως λάφυρο, τόσο το κράτος, όσο και την αυτοδιοίκηση».

«Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα ότι δεν θέλουν μία αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως το “μακρύ χέρι” του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά βελτιώνει την καθημερινότητά τους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ελλάδα μπορεί να μην άλλαξαν, ωστόσο, οι πολίτες είδαν την ακρίβεια να συνεχίζεται, την πλήρη αδυναμία του «επιτελικού κράτους» να τους προστατεύσει από τις καταστροφικές επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων, ακροδεξιούς χούλιγκαν να διασχίζουν ανενόχλητοι τα Βαλκάνια και να δολοφονούν έναν νέο στο κέντρο της Αθήνας, τη Νέα Δημοκρατία να συμμαχεί με τον κ. Βελόπουλο με μόνο στόχο την άλωση των ανεξάρτητων αρχών».

«Όλα κινούνται στη λογική του “όπου βγει”, με αναξιοκρατία και πελατειακές λογικές, αρκεί να κρατάμε σφιχτά στα χέρια μας την εξουσία. Αυτή είναι η νοοτροπία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολίτες, είδαν λοιπόν και αποφάσισαν», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε ικανοποίηση από τη σημαντική επιτυχία της τακτικής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καθώς «επιβεβαιώθηκε η δυναμική και σταθερά ανοδική του πορεία με πρόσωπα που προέρχονται από τη δική μας παράταξη, εκλέχθηκαν Δήμαρχοι σε περισσότερους από 100 Δήμους.

Αυτό ήταν το δεύτερο βήμα μετά το πρώτο και πολύ σημαντικό των εθνικών εκλογών. Το επόμενο διάστημα, ως ΠΑΣΟΚ θα αναδείξουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το δικό μας προοδευτικό και αξιόπιστο πρόγραμμα, που θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Μόνο έτσι θα πετύχουμε την ολική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών», όπως επεσήμανε. Στη συνέχεια, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τη ανανέωση στη πράξη, όπως σηματοδοτεί η επιτυχία του Χάρη Δούκα.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχείρησε να απαξιώσει το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, όπου οι υποψήφιοι που στήριξε η Νέα Δημοκρατία έχασαν, ενώ, επέκρινε έντονα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανο Κασσελάκη, επιρρίπτοντας σε εκείνον αλαζονεία μέσω των πράξεων «να γυρνά την πλάτη στη λαϊκή ετυμηγορία, να ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να κομπάζει για επιτυχίες στις οποίες ήταν απλώς παρατηρητής».

Με αφορμή την συζήτηση που άνοιξε για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νίκες στο Δήμο της Αθήνας και στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποσαφήνισε πως «οι παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής είναι ατελέσφορες και απωθητικές για τους πολίτες.

Όσοι εργάζονται καθημερινά προτείνοντας λύσεις για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία, προσφέρουν τα μέγιστα στην ενότητα και την προοπτική της δημοκρατικής παράταξης». Επιπλέον, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τη πρότασή του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τις ευθύνες σχετικά με τη τραγωδία των Τεμπών στις οποίες αναφέρεται το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Σίγουρα οι ευρωεκλογές είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός. Αισθάνομαι σίγουρος ότι και σε αυτόν θα τα καταφέρουμε.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έγινε σαφές ότι έχουμε τη συνταγή και τα υλικά, που είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία. Για εμάς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός που στο βωμό για την κατάκτησή της θα θυσιάζονται η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, η δημοσιονομική σταθερότητα».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε έντονη ανησυχία για τον νέο κύκλο βίας στη Μέση Ανατολή, που «άρχισε με τις απίστευτης βιαιότητας τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς». Ακόμη, τόνισε ότι αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα να αμυνθεί και να προστατεύσει τους πολίτες του, αλλά αυτό να γίνει με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τη ζωή των αμάχων, διότι «άλλο πράγμα η άμυνα και άλλο η εκδίκηση», όπως υποστήριξε.

«Πάγια θέση μας είναι ότι για να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, πρέπει να γίνουν σεβαστά το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αφορούν το Παλαιστινιακό», ολοκλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τσαπανίδου για Τράπεζα Θεμάτων: Οι μαθητές αντιμετώπισαν την κατάρρευση του επιτελικού κράτους της ΝΔ

Συνεχίζει την περιοδεία του ο Ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος

Οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία – Τι προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας