petroupoli24.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πετρούπολη: Στην κάλπη της Κυριακής αποφασίζουμε για τις ζωές μας

Kalpi 1020.png
Κοινοποίηση

Το καθαρό δίλημμα των εκλογών στον Δήμο της Πετρούπολης είναι αν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να είναι δήμαρχος της πόλης μας ο Στ. Βλάχος, ο χειροκροτητής του Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πολιτικής που μαυρίζει τη ζωή μας, ή θα κλείσουμε τη θλιβερή παρένθεση μιας χαμένης τετραετίας και θα εκλέξουμε ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να επιστρέφει στο τιμόνι του δήμου μας.

Είναι αν θα έχουμε δήμαρχο που θα λειτουργεί ως ντίλερ των επιχειρηματικών ομίλων που παίρνουν θέση στο φαγοπότι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, δηλαδή των δικών μας χρημάτων που τα έχει πληρώσει διπλά και τριπλά ο λαός μας, να καταλήγουν σε υπερκοστολογημένα έργα και στις τσέπες των λίγων που ξεκοκαλίζουν τον δημόσιο πλούτο, ή δημοτική αρχή που και θα τα διεκδικεί μαζί με τον λαό και θα έχει προσανατολισμό να κατευθύνονται σε έργα, υποδομές και υπηρεσίες που θα προστατεύουν τη ζωή, όπως για την αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, και θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολλών.

Ο Στ. Βλάχος κρατάει τους κατοίκους της πόλης στο σκοτάδι για το αίσχος της χωματερής, στηρίζει και προωθεί τον κυβερνητικό σχεδιασμό των «πράσινων» αρπακτικών για την επεξεργασία και την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων που θα καταστρέψουν την περιοχή μας. Κοροϊδεύει προκλητικά τους κατοίκους, τοποθετώντας μετρητές των ρυπογόνων ουσιών που αποδεδειγμένα δηλητηριάζουν το περιβάλλον και εμάς. Η Λαϊκή Συσπείρωση βάζει εμπόδια στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που υποβαθμίζουν την υγεία και την ποιότητα ζωής μας, μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε, να δυναμώσουμε την απαίτησή μας να απομακρυνθεί η χωματερή από τα σπίτια μας.

Απέναντι στη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, που έχουν γίνει ένα κτήριο «φάντασμα», η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί ένα σύγχρονο δημόσιο κέντρο υγείας, 24ωρης λειτουργίας, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που θα καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.

Στεκόμαστε ενάντια στη συνειδητή επιλογή τής προηγούμενης δημοτικής αρχής να υποβαθμίσει και να εγκαταλείψει τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, στην απόφασή της να αυξήσει τις συνδρομές των ωφελούμενων και να προχωρήσει στην απόλυση των συμβασιούχων που εργάζονταν για πάνω από 20 χρόνια στις συγκεκριμένες δομές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται ότι θα είναι η δημοτική αρχή που θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανθήσει ξανά ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στην πόλη μας. Με την κατασκευή νέου σταδίου, που θα στεγάσει τα αθλητικά σωματεία και θα το απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι της Πετρούπολης. Με γενναία μείωση των συνδρομών των ωφελούμενων. Με πρωτοβουλίες που προωθούν τη μαθητική και νεανική δημιουργία. Με την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το Ωδείο και το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας. Για εμάς η πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι δικαίωμα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το εξασφαλίσουμε σε όλους.

Στην πόλη μας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η αλαζονεία, η υποτίμηση των δίκαιων αιτημάτων της νεολαίας και των κατοίκων της, ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετώπισε η δημοτική αρχή Βλάχου ακόμα και τους μαθητές του 2ου Λυκείου Πετρούπολης, που μετά τον σεισμό τον Ιούλιο του 2019 συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές αντιδημοκρατικές μέθοδοι, να σχεδιάζονται έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν τολμάμε καν να φανταστούμε τι θα μπορούσε να κάνει η παράταξη του Στ. Βλάχου με το νέο θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να αποφασίζει χωρίς να λογαριάζει κανέναν!

Είναι ώρα λοιπόν να τους σταματήσουμε! Για να μη χαθεί άλλη μια πενταετία. Τώρα αποφασίζουμε για τις ζωές μας, εκλέγουμε δημοτική αρχή που νοιάζεται για τις ανάγκες μας. Την Κυριακή ρίχνουμε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης!

*Yποψήφιος Δήμαρχος Πετρούπολης με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Προσφορά Αλληλεγγύης Από Τη «Λιλιπούπολη»

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου» από τον Δήμο Πετρούπολης

Τοποθετήθηκε Καρδιολόγος Στα Ιατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Πρώην ΙΚΑ)