petroupoli24.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΛΙΟΝΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΙΔΕΙΑΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Πετρούπολη, Άνω Λιόσια στις περιοχές με πιο υψηλή ρύπανση – Σημείο κλειδί οι πυρκαγιές

1
Κοινοποίηση

Οι πυρκαγιές, η καύση ορυκτών καυσίμων και οι καταιγίδες σκόνης είναι οι βασικοί, κρίσιμοι παράγοντες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων στους δήμους Αχαρνών, Πετρούπολης και Φυλής, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ελβετικής εταιρείας IQAir, η οποία παρακολουθεί την ποιότητα της ατμόσφαιρας παγκοσμίως.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η συγκέντρωση των λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5. Αυτοί οι μικροσκοπικοί ρύποι προέρχονται κυρίως από την καύση ορυκτών καυσίμων, τις καταιγίδες σκόνης και τις πυρκαγιές, συμβάλλοντας σε αναπνευστικά προβλήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμη και σε αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, οι 10 περιοχές με τον υψηλότερο δείκτη ρύπανσης για το 2024 περιλαμβάνουν τα Ιωάννινα, το Πλαγιάρι, τον Ελλήσποντο, την Αλίαρτο, την Ελευσίνα, τα Βασιλικά, τον Τρίλοφο, την Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λυκόβρυση. Από την άλλη, οι πιο καθαρές περιοχές είναι η Νέα Ραιδεστός, τα Δύο Χωριά στην Τήνο, η Βουλιαγμένη, το Ρίο, ο Άγιος Νικόλαος και η Σητεία στην Κρήτη, ο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, η Ηλιούπολη, το Χαϊδάρι και το Ηράκλειο Κρήτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση στην Αττική, όπου ορισμένες περιοχές εμφανίζουν υψηλή συγκέντρωση ρύπων. Στις πιο επιβαρυμένες συγκαταλέγονται η Ελευσίνα, η Λυκόβρυση, οι Αχαρνές, το Χαλάνδρι, η Πετρούπολη, η Πεύκη, οι Θρακομακεδόνες, η Αθήνα, τα Άνω Λιόσια και ο Πειραιάς. Αντίθετα, οι πιο καθαρές περιοχές της Αττικής είναι η Βουλιαγμένη, η Ηλιούπολη, το Χαϊδάρι, ο Παπάγου, ο Βύρωνας, τα Βριλήσσια, η Νίκαια, η Γλυφάδα, ο Χολαργός και το Κερατσίνι.

DOXTHI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ορκίστηκαν Τα Μέλη Του Νέου Δ.Σ.-Σίμος: «Χρέος Όλων Μας Ν’ Αγωνιστούμε Για Το Καλό Της Πετρούπολης»

Καταγγελία ισραηλινού στρατού για επιθέσεις σε τρομοκράτες σε παλιό νοσοκομείο της Γάζας

user 3

Αφρικανική Σκόνη: Συστάσεις Επιστημόνων για την Προστασία και Η Εξασθένηση του Φαινομένου

user 3